top of page

Een down-to-earth Doula

Laat de angst los, geef je over aan de natuur, heb vertrouwen en zoek de juiste steun. Wanneer jij met vertrouwen bevalt, weet ik zeker dat de spanning en angst minder wordt en zo ontstaat er ruimte voor een mooie geboorte. Als doula /geboortecoach ondersteun ik jullie tijdens de bevalling. Ik help je ontspannen en je lichaam te volgen, bewaak je grenzen, creëer een veilige en zachte omgeving, help met bevalhoudingen en de weeën opvangen en ondersteun je wanneer het moeilijker wordt. De partner geef ik de juiste tools zodat hij of zij er onvoorwaardelijk voor jou kan zijn. Ik ben er altijd bij als je wilt, 24/7, totdat de baby in je armen ligt.

Met een doula:

oleg-sergeichik-MrsbKzRzflo-unsplash.jpg

Duurt de bevalling gemiddeld korter

Kijk je positiever terug op de bevalling

“De taak van mij als geboortecoach is om te zorgen dat jij zo min mogelijk spanning en stress ervaart en daarmee jouw lichaam de ruimte geeft om haar gang te gaan.”

Bevallen kan iedereen.. Ja gelukkig wel! Maar tegelijkertijd is het ook iets heel kwetsbaars met een enorme emotionele impact. De bekende horrorverhalen maken het er niet makkelijker op. Het goede nieuws is: jouw lichaam weet precies wat zij moet doen. Hiervoor hoef je niks te doen. 

Het Doula-effect

Continue begeleiding door een vrouw tijdens de bevalling is eeuwenoud, helaas is dit in de huidige tijd niet meer vanzelfsprekend. Zowel verloskundigen als het ziekenhuispersoneel kunnen niet de hele tijd bij de bevalling blijven wat ervoor zorgt dat jij en je partner er gedeeltelijk samen voor staan. Dit kan best spannend zijn. Er komt veel op je af, de sensaties zijn nieuw en je hebt geen idee wat je te wachten staat. Best gek dus dat je dit met z’n tweeën moet doen.

Er zijn veel onderzoeken die aantonen dat continue begeleiding tijdens een bevalling een positief effect heeft op de bevalling: het doula-effect. De aanwezigheid van een doula zorgt ervoor dat er met meer tevredenheid terug wordt gekeken op de bevalling, er minder kans is op medische ingrepen en bijstimulatie, er minder behoefte is aan pijnbestrijding en dat de bevalling gemiddeld korter is. Ten slotte heb je een vast gezicht aan je zijde. Of je nou medisch wordt en je daarmee wordt overgedragen: als doula blijf ik aanwezig tot een uur na de bevalling. 

Lees hier een mooi artikel over het doula-effect!

Marleen-10.jpg

Mijn werkwijze

Ik ben een down-to-earth-doula en werk vanuit zelfvertrouwen en vertrouwen in jouw lijf. Ik ga echt het gesprek met jullie aan en ga jullie klaarstomen op een mooie bevalling. Vertrouwen is all you need! Ik hou van het geboorteplan en van goede voorbereiding. Hoe meer je van te voren weet, hoe makkelijker je kunt loslaten tijdens de bevalling. We gaan daarnaast aan de slag met onzekerheden en angsten en ik focus mij dan ook op de coaching van dit prachtige vak. 

Ik pas de begeleiding volledig aan aan jouw wensen en behoeften. Geen begeleiding is hetzelfde. Omdat ik ook docent Relaxed Bevallen ben kan ik de voorbereiding combineren met hypnobirthing en mindfulness technieken.

Ik richt mij in mijn begeleiding op de mindset. Als je overtuigt bent van je eigen kracht, dan heb jij de regie in handen tijdens de bevalling. Ik ben ze om het te bewaken, maar de kracht komt uit jou.

Met een doula:

Is er minder behoefte aan pijnstilling

devon-divine-adP0SsdMtMA-unsplash.jpg

Is de kans op ingrepen en bijstimulatie kleiner 

“Het is jullie avontuur, ik ben er om de zorgen weg te nemen en jullie gerust te stellen. De rest kunnen jullie zelf!”

kelly-sikkema-Z-IRcsILsyc-unsplash.jpg

Samenwerking met de partner

Voor de partner is het misschien wel een beetje vreemd, een extra persoon erbij, wat heeft hij nog te doen dan? Het tegenovergestelde is gelukkig waar! Het is voor de partner ook een intense en spannende ervaring. Er zijn vragen, emoties en zorgen. Gaat het wel goed? Kan ik iets voor je doen? Voor de partner kan een bevalling overweldigend zijn en hij kan zich machteloos voelen.

Als doula ondersteun ik ook de partner, die vervolgens in alle rust jou kan ondersteunen. Ik geef bijvoorbeeld tips en aanwijzingen, stel je partner gerust en kan dingen uit handen nemen zodat hij de volledige aandacht aan jou kan geven. Ook in de sessies voor de bevalling geef ik handvatten om je partner goed te kunnen ondersteunen en leer ik jou wat je allemaal kan doen om het geboorteproces te bewaken.

Mijn doel is dan om een mooie samenwerking te creëren. Wanneer dat is geslaagd spring ik bij waar nodig, maar bevind ik mij vooral op de achtergrond. Het is jullie avontuur, ik ben er om de zorgen weg te nemen en jullie gerust te stellen. De rest kunnen jullie zelf! :-)

Kan ik iets betekenen voor jou?

Cora-34.jpg

De algemene voorwaarden van mijn werk als doula vind je hier.

bottom of page