top of page

Ontspannen bevallen? De cursus Relaxed Bevallen met Hypnobirthing en Mindfulness technieken gaat jou helpen.

Relaxed bevallen is een leuke en inspirerende cursus die zeker niet zweverig is maar informatief en praktisch. Ik geef zowel privé lessen in Waterland, Amsterdam, Haarlem en omgeving (+30 km), als wel groepscursussen in Waterland/Purmerend. Jij en je partner leren in een aantal sessies alles over de bevalling en hoe je dit dankzij Hypnobirthing en Mindfulness een bijzondere levenservaring van kan maken waar jullie positief op terug kunnen kijken. De cursus is ook met de partner omdat ik erin geloof dat het voor de partner minstens zo belangrijk is om alles te horen. Hoe beter de partner is voorbereid, hoe beter hij of zij jou kan ondersteunen en je grenzen bewaken.

Hypnobirthing

Hypnobirthing is niets anders dan een dankbare, ontspannen en stressvrije manier van bevallen. Deze methode komt uit Amerika en heeft wereldwijd veel vrouwen geholpen om relaxed te bevallen zonder angst, stress of hevige pijn.

Met de hypnobirthing technieken die bij de cursus Relaxed Bevallen worden aangeleerd kun je je lichaam in een hele diepe ontspanning brengen en angst loslaten. Dit zorgt ervoor dat je de aanmaak van endorfines (natuurlijke pijnstillers die je lichaam tijdens de bevalling aanmaakt) vergroot.  Hierdoor kun je je kindje rustiger, comfortabeler en met een positieve mindset op de wereld zetten.

Mindfulness

Mindfulness sluit daar enorm goed bij aan. Je leert beter te voelen en accepteren wat er in je lichaam gebeurt tijdens de bevalling en hoe je positief kunt omgaan met een bevalling die anders verloopt dan je had gewenst. Ook je partner heeft hier veel baat bij!

Hoewel sommige hypnobirthing cursussen 'zweverig' zijn, is de cursus Relaxed Bevallen dat niet. Je krijgt daadwerkelijk handvaten mocht de bevalling niet precies gaan zoals je hoopt. Ook besteden wij veel aandacht aan alle speciale omstandigheden en hoe je er voor kan zorgen om de regie in handen te houden.

De belangrijkste cursusonderdelen voor je op een rij:

 • Hoe het lichaam werkt en welke hormonen en processen hierbij horen

 • Hoe Hypnobirthing kan bijdragen aan een positieve en mooie bevalling

 • Hoe je een positieve mindset creëert

 • Hoe je om gaat met alles wat anders loopt

 • Hoe je om gaat met intense weeën

 • Welke beperkende gedachten of angsten over de bevalling staan jullie nog in de weg en hoe kun je deze loslaten

 • Ademhalings- en ontspanningstechnieken

 • Jullie geboortewensen en het omzetten in een specifiek geboorteplan

anthony-tran-Qq7eASPaHAA-unsplash_edited.jpg

Mogelijkheden

​Ik raad aan om de cursus te starten tussen week 29 en 32 van de zwangerschap. Mocht het niet helemaal uitkomen met de geplande cursussen, mail mij gerust. Ook als de periode waarin jij graag de cursus wilt doen nog niet zichtbaar is op de website.

 • 4-Weekse hypnobirthing cursus €295,-.

De ultieme en meest uitgebreide training waarin ik je álles leer wat van belang is. De sessies duren 2 uur.

 • 2-Weekse hypnobirthing cursus €255,-.

Drukke agenda? Dit is een compactere cursus dan de 4-weekse maar ook heel waardevol! De sessies duren 3 uur.

 • Privé cursus van 4 sessies €449,-

Nog meer de diepte in gaan? Dan kunnen wij het best privé aan de slag. Er is alle ruimte om de cursus aan te passen op jouw vragen en wensen. De sessies duren 2 uur.

 • Losse sessie van 2 uur €175,-

Al eens bevallen of al een zwangerschapscursus gedaan? Dan is vaak 1 sessie van 2 uur genoeg om je voor te bereiden op de bevalling. Een eventuele tweede sessie is mogelijk voor 90,- extra.

 • Zomersessie van 5 uur €195,- incl. lunch

In de zomervakantie is het lastig in te plannen maar ook dan zijn er zwangeren! In deze groepssessie van 5 uur leer je de belangrijkste dingen van de cursus om goed voorbereid te zijn. 

Groepscursus Relaxed Bevallen Zomersessie

Zaterdag 24 augustus 10:00-15:00

Locatie: verloskundigenpraktijk Waterland Oost

Privé cursus Relaxed Bevallen 4 avonden

In overleg doordeweeks vanaf 19:00

Locatie: bij jullie thuis

Losse sessie

In overleg doordeweeks vanaf 19:00

Locatie: bij jullie thuis

Alleen aan te raden als je al ervaring hebt met hypnobirthing. Contact mij voor de mogelijkheden.

bottom of page